ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ – ΝΕΚΡΗ 78ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, τοποθετώντας τη χώρα πρώτη στις γυναικτονίες ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αυτό το θλιβερό ποσοστό ήρθε να προστεθεί μια ακόμη γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα: Από τις μαχαιριές του 80χρονου συζύγου της φαίνεται να έπεσε νεκρή 87χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου, σύμφωνα με την αστυνομία. Το φονικό έγινε το πρωί της Πέμπτης στο διαμέρισμα όπου διέμενε το ηλικιωμένο αντρόγυνο. Ο ανιψιός τους τούς εντόπισε γύρω στις 3.30 το απόγευμα. Έχοντας ανησυχήσει που δεν απαντούσαν στις κλήσεις του, πήγε να τους δει και βρήκε την 87χρονη σε λίμνη αίματος και πεσμένο στο έδαφος τον 80χρονο σύζυγό της, καθώς μετά το έγκλημα κατανάλωσε χάπια, με συνέπεια να εντοπιστεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση δίπλα στο πτώμα της γυναίκας του. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της 87χρονης, διαπίστωσε τραύματα σε διάφορα σημεία και στην κοιλιακή χώρα. Ο ηλικιωμένος άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του. Σε βάρος του 80χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

ΟΙ γυναικοκτονίες στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση 187,5% από το 2020 στο 2021 Επίσης από οκτώ περιστατικά σε 23. 104,3% αυξήθηκε η σεξουαλική βία στην Ελλάδα το 2021, έπειτα από άνοδο 115,6% το 2020. ενώ έξιι χιλιάδες είναι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγγελθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.