ΒΟΛΟΣ: Ο ΜΠΕΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΕΛΙΟ ΛΗΜΝΙΟ

“Εσύ σίγουρα θα φας ξύλο μέχρι να τελείωσει η θητεία”, ήταν η απερίγραπτη απειλή που εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος, στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, απευθυνόμενος στον κ. Στέλιο Λημνιό, μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και Ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών. Μετά και από τον τραμπουκισμούς/ ξυλοδαρμό σε πολίτες, ο Δήμαρχος Βόλου εξαπολύει και απειλές κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Να σημειωθεί επίσης πως, αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους τρεις πολίτες (Φαίη Τζανετουλάκου, Στέλιος Λημνιός και Γιώργος Λέτσιος), ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, που είχαν μηνυθεί από την ΑΓΕΤ-LafargeHolcim και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της παράνομης βίας. Οι τρεις είχαν συλληφθεί έπειτα από την είσοδό τους στο χώρο του εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LafargeHolcim στις 25 Ιουλίου 2019, προκειμένου να σταματήσουν την εκφόρτωση απορριμμάτων από πλοίο που προοριζόταν προς καύση από την τσιμεντοβιομηχανία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία της Επιτροπής.

Στην ίδια συνεδρίαση, σε Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Χ. Ζάχου, σχετικά με το πότε θα υπάρξει αποκατάσταση της παραλιακής οδού της Αγριάς και τι θα επακολουθήσει με τις γραμμές του τρένου, ο Αχιλλέας Μπέος είπε πως ο «τόφαλος», η προϊσταμένη της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων εξέδωσε σήμα διακοπής εργασιών.