ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ

Γενική απεργία σήμερα στην Λοκρίδα ως απάντηση στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για μεγάλη κινητοποίηση ως αντίδραση στο κυβερνητικό σχέδιο οριστικού κλεισίματος και απολύσεων.

Στη σκιά των τελευταίων δραματικών εξελίξεων, αλλά και της πρόκλησης Σταϊκούρα, είναι προγραμματισμένη και απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, ο Χρ. Σταϊκούρας βρέθηκε ενώπιον συζύγων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Έξαρχο Λοκρίδας.

Στην ερώτηση «τι θα γίνει υπουργέ με την ΛΑΡΚΟ;» ο υπουργός Υποδομών απάντησε «κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα».

Σωματεία, φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λοκρίδας απευθύνουν κάλεσμα σε γενικό ξεσηκωμό, ενώ ήδη καταστήματα είναι κλειστά με μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν πολίτες και από άλλες περιοχής, ενώ, στην Αθήνα, λεωφορεία με αλληλέγγυους ξεκίνησαν από το Μεταξουργείο προκειμένου να πάνε στην περιοχή. 

«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα, απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ενεργοποιεί τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Θα αντέξουμε και στη νέα φάση του αγώνα. Όλοι μαζί για να μη μείνει κανένας μόνος του. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Εδώ θα μας βρουν οι νέοι ιδιοκτήτες, όλους μαζί», τονίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα συνδικάτα και οι φορείς της Λοκρίδας.

24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, ενώ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Τρικάλων και Θεσπρωτίας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα.

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και οι μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής με αντιπροσωπεία τους να συμμετέχει στην κινητοποίηση, ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.