Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου "Ενίσχυση δικηγορικής ύλης, Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας", Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αυτοδικία του υπουργού Γ. Φλωρίδη σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καταγγέλλει ο δικηγόρος, Ιωάννης Απατσίδης. Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο δικηγόρος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Γ. Φλωρίδη και της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Β. Γιαβή.

«Η γραμματέας της κας Γιαβή ήρθε και έδωσε να υπογράψω ένα έγγραφο. Στο πρωτόκολλο εγγράφων παράδοσης ήταν ένα γενικό έγγραφα που έγραφε, σας παραδίδω όλα όσα λέει ο εισαγγελέας», επισημαίνει ο Γ. Απατσίδης και εξηγεί πως «Έλειπε τουλάχιστον ένα έγγραφο από τα παραδοτέα έγγραφα».

Μετά την απουσία εγγράφων, ο δικηγόρος προχώρησε σε κλήση της αστυνομίας.

«Ένας εκ των security επιχείρησε να προσεγγίσει τον αστυνομικό ο οποίος δεν το δέχτηκε. Συγκεκριμένα μίλησε με τον άνδρα της εταιρείας Ασφαλείας και του ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθεί η κυρία Γιαβή και αυτός παρακώλυε», επισημαίνει στο Documento ο δικηγόρος.

Ακολούθως, ο κ. Φλωρίδης έσπρωξε τους αστυνομικούς από τις σκάλες φωνάζοντας: «Θα αποταχθείτε! Είστε παράνομοι εισβολείς! Να εξαφανιστείτε τώρα!» και πλησίασε τον δικηγόρο λέγοντάς του «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ».

Πηγή: Documento