ΑΔΕΔΥ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αν θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια. 

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, μπαίνει αύριο σε 24ωρο απεργιακό κλοιό «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, δήλωσε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα όπου συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, χαρακτηρίζοντας «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικώντας την επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει ότι οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση, επισημαίνοντας ότι οι υγειονομικοί λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και απαιτούν αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζομένους, αύξηση μισθών, χορήγηση δώρων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μονιμοποίηση συμβασιούχων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς και κίνητρα για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ.

Απεργία έχει προκηρύξει και η ΟΛΜΕ, με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν ότι θα απέχουν και από την ατομική αξιολόγηση. Είχε προηγηθεί η δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην ΑΔΕΔΥ. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.