Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΔΡΑΣΕ ΜΟΝΟΣ

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, καθώς φαίνεται πως διέφυγε τον κίνδυνο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο του «μοναχικού λύκου», καθώς ενδέχεται να μην έδρασε τελικά μόνος. 

Μια από τις «ενδείξεις» πως είχε συνεργούς είναι πως περιεχόμενο που ήταν αναρτημένο στον προσωπικό του λογαριασμό στον Facebook διαγράφτηκε ενώ ο ίδιος κρατούταν, είπε ο Ματούς Σουτάι Εστόκ σε δημοσιογράφους.

Επίσης, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε «όλα τα τρολ» στο διαδίκτυο που επιχαίρουν για την απόπειρα ή διασπείρουν μηνύματα μίσους και διεγείρουν περαιτέρω βίας, τονίζοντας πως οι αρχές θα ενεργήσουν, θα βρουν τους «αγκιτάτορες» και θα φροντίσουν να λογοδοτήσουν.

Ο ένοπλος εμφανίζεται λογοτέχνης και προφυλακίστηκε για την επίθεση, που αρχές επισημαίνουν πως είχε με πολιτικό κίνητρο. Η τοπική κοινωνία παραμένει σε σοκ από το τρομακτικό γεγονός, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για καλλιέργεια μίσους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εστόκ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε «όλα τα τρολ» στο διαδίκτυο που επιχαίρουν για την απόπειρα ή διασπείρουν μηνύματα μίσους και διεγείρουν περαιτέρω βίας, τονίζοντας πως οι αρχές θα ενεργήσουν, θα βρουν τους «αγκιτάτορες» και θα φροντίσουν να λογοδοτήσουν.