ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Άλλο ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στο δρόμο προς τη πλήρη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται στη κυβέρνηση, έγινε γνωστό χθες (8/4) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, μετά τη γνωστοποίηση  για ένα επείγον ορθοπεδικό χειρουργείο, που ο ασθενής πλήρωσε για την εγχείριση του στο ΠΑΓΝΗ, ήρθε στο φως ακόμα μία περίπτωση, ενός ακόμα βαρύτερου περιστατικού, ογκολογικού ασθενούς αυτή τη φορά που, παρά τη βαρύτητα της κατάστασής του, επίσης χρειάστηκε να πληρώσει για να σώσει τη ζωή του.

Και αυτό το νέο περιστατικό έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τη Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ασθενής με καρκίνο στο παχύ έντερο, λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του χρειάστηκε να οδηγηθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο ώστε να κάνει κολεκτομή.

Πρόκειται για μια σοβαρή επέμβαση αφαίρεσης μέρους του παχέος εντέρου, η οποία, παρά τον διαπιστωμένο καρκίνο και τη βαρύτητα του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε σε απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο και προφανώς με το υψηλότερο τίμημα που έχει καθοριστεί από τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Από τη πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό από δημοσιογράφο της “ΕΦ.ΣΥΝ.” , παραδέχτηκε μεν ότι όντως έγινε, ωστόσο διαψεύσε τον επείγοντα χαρακτήρα της επέμβασης: «Επείγον θα χαρακτηριζόταν αν ο ασθενής κινδύνευε, αν παρουσίαζε ειλεό ή άλλο επικίνδυνο σύμπτωμα. Τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και στο ορθοπεδικό περιστατικό με το κάταγμα 15 ημερών για το οποίο έγινε πολύς λόγος, ήταν καθαρή επιλογή των ασθενών να οδηγηθούν σε επί πληρωμή χειρουργεία», απάντησε ο ίδιος.

Το νέο αυτό περιστατικό, δεν αποτελεί πια έκπληξη καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι ο στόχος της είναι η πλήρης εμπορική αξιοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Μπορεί η κυβέρνηση με μισόλογα να προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι επιδιώκει να το πετύχει μέσω της διάλυσης της υπάρχουσας δημόσιας υγείας ώστε να οδηγηθεί αναγκαστικά ο κόσμος στις επί πληρωμή υπηρεσίες υγείας, είτε στο Δημόσιο είτε στο Ιδιωτικό σύστημα, αλλά τα όσα ξεκινούν να συμβαίνουν με τα απογευματινά χειρουργεία δείχνουν προς τον δρόμο της πλήρους εμπορευματοποίησης της υγείας και τον θάνατο του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, με τους ασθενείς να χαρακτηρίζονται πρώτα από όλα ως πελάτες και να ζητούν από αυτούς να βάλουν το χέρι βαθειά στη τσέπη τους ώστε να γίνουν καλά.

Την ώρα που περιμένουν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι να χειρουργηθούν, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η διέξοδος του ραντεβού με τον γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή στο ιδιωτικό κέντρο και το απογευματινό χειρουργείο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς που θα βρεθούν στην ανάγκη.