ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

Τακτικές εξευτελισμού εφαρμόζει ο ισραηλινός στρατός στους αιχμαλώτους. Σχετικά βίντεο αναρτήθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας όπου οι αιχμάλωτοι φαίνονται καθισμένοι στο έδαφος, γυμνοί μόνο με τα εσώρουχα και τα χεριά πίσω από το κεφάλι τους. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για άνδρες που φέρεται να «εξετάζεται» αν ανήκουν στη Χαμάς και στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η νότια διοίκηση του στρατού έχει αρχίσει να διανέμει όπλα και επιπλέον μαχητικό εξοπλισμό σε «ομάδες πολιτών» που θα αναλάβουν «καθήκοντα ασφαλείας», ως πολιτοφυλακές. Ο σχεδιασμός προβλέπει εξοπλισμό 12 τέτοιων ομάδων κάθε εβδομάδα, από τις κοινότητες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε άλλες περιοχές.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε την εχθές ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν 17.177 άνθρωποι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Το 70% αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών, όπως σημειώνει. Να σημειωθεί πως από την αρχή του πολέμου 46.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Το υπουργείο ανέφερε ότι ότι 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, που ξεκίνησαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν επεκταθεί πλέον σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Την ίδια ώρα, άνθρωποι κάνουν διάρρηξη σε αποθήκες των Ηνωμένων Εθνών για να πάρουν ό,τι βρουν, εξαιτίας των συνθηκών πείνας που επικρατούν. Παιδιά που τρομοκρατούνται από τον ήχο των αεροπορικών πληγμάτων. Οικογένειες που χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για να πλυθούν. Άνδρες που κόβουν δέντρα σε νεκροταφεία για να τα χρησιμοποιήσουν ως καύσιμη ύλη και να ψήσουν ψωμί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ιμπραχίμ, ένας 50χρονος συγγραφέας που δήλωσε ότι δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή στο πρόσωπό του δίνοντας το πλήρες του όνομα, είπε ότι η καθημερινή αιματοχυσία, οι αποτροπιαστικές εικόνες στα νοσοκομεία και τα δεινά των εκτοπισμένων που κοιμούνται στο ύπαιθρο ή σε σκηνές είναι μόνο τα ορατά στοιχεία της ανθρωπιστικής καταστροφής που βιώνουν όλοι στη Γάζα.

«Πάνω από μία φορά, οι εκτοπισμένοι εξοργίστηκαν και κάποιες φορές εισέβαλαν στις αποθήκες της UNRWA διότι η πείνα δεν είναι λιγότερο φονική από τους βομβαρδισμούς», δήλωσε ο ίδιος μέσω τηλεφώνου.

«Η τραγωδία αυτή δεν είναι ορατή στον κόσμο. Οι σκηνές με πτώματα, ανθρώπινα μέλη, αίμα και βομβαρδισμούς είναι ορατές αλλά αυτή η κρίση προκαλεί οργή μεταξύ των κατοίκων της Γάζας», δήλωσε ο ίδιος.