ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στην άθλια κατάσταση στην λέσχη της Πανεπιστημιουπολης, όπου η σίτιση που προσφέρεται σε φοιτητές, ερευνητές και εργαζόμενους είναι υποβαθμισμένη, αναφέρονται οι φοιτητές της Φιλοσοφικής, καθώς και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Όπως τονίζουν στην απόφασή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι, η ποιότητα του φαγητού είναι συνήθως πολύ χαμηλή, η ποσότητα δεν αρκεί, ειδικά προς το τέλος του ωραρίου, κόβονται πιάτα ενώ η αναμονή για έναν πιάτο φαγητό είναι τεράστια.

«Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας μάς μιλάει για ένα ψηφιακό σύγχρονο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές τρώμε μπαγιάτικο ψωμί», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τονίζοντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή, η εργολαβική εταιρεία κερδίζει εκατομμύρια από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΕΚΠΑ.

«Την ώρα που μάς μιλά για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σπουδών μας, εμείς βλέπουμε πιάτα με αποφάγια στοιβαγμένα, γιατί δεν προλαβαίνουν οι λιγοστοί υπάλληλοι να τα μαζεύουν. Τέτοιες εικόνες μας έβρισκαν και θα μας βρίσκουν απέναντι», υπογραμμίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν:

  • Αύξηση του προσωπικού της λέσχης με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού.
  • Εστιατόριο στην ευθύνη του ΕΚΠΑ. χωρίς εργολάβους. με μόνιμο και σταθερό προσωπικό, επαρκές για υψηλού επιπέδου σίτιση.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους εδώ και τώρα! Να μην υπάρχει κανένα θέμα με τους μετεγγραφέντες φοιτητές που δεν έχουν ακόμη πάσο.