100 ΜΕΡΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 2μ.μ, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, απευθύνουν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.

Με σύνθημα «Να βάλουμε τέλος στις σφαγές στη Γάζα και στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη», στην κινητοποίηση καλούν οργανώσεις μαζί με συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους «για να εκφραστεί η οργή ενάντια στη συνεχιζόμενη οργανωμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό με τις πλάτες της Δύσης και της κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Συγκέντρωση προγραμματίζεται και στα Χανιά αύριο στη 1 το μεσημέρι που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης στην πλατεία Αγοράς.

Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, συνιστά έγκλημα πολέμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 13 Γενάρη η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις της αριστεράς μας καλούν να συντονίσουμε τα βήματα μας με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων παντού. Για να εκφραστεί η οργή ενάντια στην συνεχιζόμενη οργανωμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό με τις πλάτες της Δύσης και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τα θύματα ξεπερνάνε τις 22.000 στην συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν.

Οι ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και μαζί τους και η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζουν με κάθε μέσο το Ισραήλ για να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τις διαδρομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Αυτές τις συμφωνίες έσπρωξε η παρουσία του Μπλίνκεν στα Χανιά στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, ένα από το ορμητήρια θανάτου των ιμπεριαλιστών στο πλευρό του Ισραήλ. Στέλνουν αρμάδες στην Ερυθρά Θάλασσα για φυλάνε τη Διώρυγα του Σουέζ για λογαριασμό του Ισραήλ, των εφοπλιστών και των μεγάλων εταιρειών.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται και απειλεί να τραβήξει στη δίνη του όλη την Μ. Ανατολή.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην «παιδεία των starts-ups» που αντιγράφει η κυβέρνηση από το «σύμμαχο Ισραήλ» χρειάζεται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 13 Γενάρη.

Τώρα είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους για να μπεί τέλος στη σφαγή στη Γάζα και στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή!»

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Παλαιστίνη

«Η σφαγή στη Γάζα συμπληρώνει πια 100 ημέρες και ο απολογισμός των 30.000 νεκρών και αγνοούμενων, κυρίως παιδιών και αμάχων, των περισσότερων από 55.000 τραυματιών και της ολικής γενοκτονίας εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί κηλίδα στις συνειδήσεις των πολιτών όλου του πλανήτη και συνιστά έγκλημα πολέμου όχι μόνο για τους άμεσους θύτες αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Το Σάββατο 13 Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζητούν το αυτονόητο. Την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη, τον τερματισμό του Ισραηλινού Απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τον βηματισμό μας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης με τους διαδηλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Γκάνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιορδανία, Τουρκία και δεκάδες πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Απαιτούμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στα παλαιστινιακά εδάφη. Στηρίζουμε, μαζί με πάνω από 1.000 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, την προσφυγή της Νοτίου Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει προκλητικά το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να σεβαστεί τις μακρόχρονες σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστιανικού λαού και κυρίως να απόσχει από κάθε εμπλοκή της χώρας στην γενοκτονία είτε άμεσα με αποστολή πολεμικών πλοίων είτε έμμεσα με την παροχή διευκολύνσεων στην αμερικανο-ισραηλινή πολεμική μηχανή από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: Σάββατο 2μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)
Χανιά: Σάββατο 12μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».